Je leest de titel van dit artikel goed. Door af en toe flink het luie zweet uit je lichaam te sporten, kunnen de prestaties op je werk aanzienlijk worden verbeterd. Voor de achterliggende oorzaak is de volgende regel van toepassing: een gezonde geest zit in een gezond lichaam. Dat sporten en lichaamsbeweging belangrijk is voor een gezond lichaam is algemeen bekend. En gelukkig komen ook steeds meer mensen tot het inzicht dat lichaamsbeweging bijdraagt aan een gezonde geest. Een gezonde geest stelt jou in staat om alles uit je carrière, eh leven, te halen.

Iedere sport draagt bij aan je ontwikkeling

Het maakt niet uit welke sport je als werknemer of ondernemer beoefent. Iedere sport draagt op een eigen manier bij aan het verbeteren van werkprestaties. Sommige mensen bedenken creative ideeën tijdens het hardlopen, terwijl andere mensen liever in teamverband hun hoofd leeg maken. Yoga leert je te ontspannen door op je lichaam te focussen en tijdens kickboksen kun je zowel fysieke- als mentale grenzen opzoeken. De fysieke inspanning die je levert tijdens het sporten draagt bij aan de fysieke gesteldheid van je lichaam, want sporten laat je ontspannen en levert positieve energie op. Zo ben je minder vatbaar voor stress en ziektes.

Ontwikkel en verbeter jouw soft skills

Sporten draagt ook bij aan de ontwikkeling van je mindset. Je mindset heeft een grote invloed op het dagelijks leven en bepaalt hoe je omgaat met (nieuwe) uitdagingen en het incasseren van verliezen. Uit onderzoek blijkt dat regelmatig sporten een flinke bijdrage levert aan het ontwikkelen en/of verbeteren van soft skills zoals doorzettingsvermogen, teamspirit en discipline. Soft skills die op de werkvloer goed van toepassing komen. Ook als het idee van sporten je moe maakt, moet je soms even door de zure appel heen bijten en er gewoon voor gaan.