Je bent toe aan een nieuwe uitdaging, je vorige bedrijf heeft helaas geen plek meer voor je of misschien ben je net afgestudeerd. Wat de reden ook is, je bent op zoek naar een nieuwe baan. Voor de een is de zoektocht appeltje eitje, voor de ander is het een ware nachtmerrie. Het belangrijkste advies wat je kunt krijgen is dat je een baan moet kiezen waarvan je blij wordt. Klinkt heel simpel, maar dat is het niet altijd.

De impact van de juiste baan

Voordat je aan een baan begint, besef je vaak niet hoe groot de impact hiervan is op je leven. Wellicht heb je meer belangrijkere dingen in je leven, zoals een sociaal leven, sport, familie, hobby’s et cetera. Maar een doorsnee werknemer brengt wekelijks meer tijd door met zijn collega’s dan met eerder genoemde belangrijkere dingen. Het kiezen van de juiste baan is dus toch niet zo gemakkelijk. Wat doe je als je niet in de werksfeer past? Of als je het bedrijf niet leuk vindt? Of als je iedere dag urenlang in de file staat? Juist, dan kies je voor een andere baan!

Geld maakt niet gelukkig

Het gezegde is er niet voor niets: geld maakt niet gelukkig. Hoe aantrekkelijk het ook is om de baan aan te nemen waarbij je het meest verdient, doe dit niet. Je moet het naar je zin hebben op werk. Je moet de deur achter je dicht trekken met een tevreden gevoel iedere dag. In de weekenden moet je vol energie zitten, zodat je maandag weer fris aan de nieuwe week begint. Werk is niet alleen maar geld verdienen, werk moet je voldoening geven. Kies daarom voor een baan die bij je past. Werk is niet het belangrijkste in je leven, maar wie weet is het toch belangrijker dan dat je altijd voor ogen had.