Burn-out is een ware pandemie en een groot aandachtspunt voor werkgevers. Het gaat hierbij niet enkel om het financiële aspect van een werknemer die een tijd niet kan werken. Als werkgever wens je het gewoon niemand toe om zo gestrest te raken dat de laatste druppel uiteindelijk één teveel werd. Met deze tips kun je je verantwoordelijkheid nemen om burn-outs op jouw werkvloer zoveel mogelijk te voorkomen.

Vermijd een slechte werksfeer

Pesterijen, maar ook het niet nakomen van afspraken kan bijdragen tot stress en het krijgen van een burn-out. Probeer dus zoveel mogelijk een ontspannen sfeer op de werkvloer te creëren, waarbij iedereen zichzelf kan zijn en elkaar in zijn waarde laat.

Openheid is belangrijk

Luister echt naar je werknemers. Niet alleen als ze ideeën hebben, maar ook als ze klachten hebben, is het belangrijk een luisterend oor te bieden. Laat het niet enkel bij een goed gesprek, maar kijk ook naar de mogelijkheden om de oorzaak van een klacht weg te nemen of beschouw of je een idee kunt uitwerken. Hierdoor zal de werknemer zich gewaardeerd voelen en waardering werkt stressverlagend.

Laat werknemers vrij

Geef werknemers de vrijheid om zelf hun dag in te delen. Geef ze bijvoorbeeld een uur pauze per dag en laat ze zelf bepalen wanneer ze pauze nemen en hoe vaak. Wees niet pietluttig. Af en toe buiten de pauze om een kopje koffie halen om de benen te strekken moet kunnen. Zet een tafelvoetbaltafel in de kantine, zodat men in de pauze even stoom kan afblazen. Dit kan ook weer de werksfeer ten goede komen.

Laat de deur altijd open

Een burn-out ontstaat vaak door een opeenstapeling van problemen. Mocht een werknemer problemen thuis hebben of een slechte gezondheid hebben, zorg er dan voor dat hij of zij weet dat je kantoordeur altijd openstaat. Een luisterend oor kan al een grote hulp zijn.